Geen van deze onderdelen maakte dankzij licentieovereenkomsten van Qualcomm met producenten van telefoons en chips onderdeel uit van de rechtszaak. ABN Amro verwacht in de toekomst dus geen herhaling van dit soort rechtszaken.

Apple heeft een rechtszaak in Californië tegen Samsung wel gewonnen. Het bedrijf kreeg toen een schadevergoeding van USD 1,5 miljard uitgekeerd (nadien gereduceerd tot USD 600 miljoen) wegens de schending van een aantal ontwerp- en techniekpatenten.

Het aanhoudend juridisch moddergooien tussen Samsung en Apple beïnvloedt de ramingen voor de lange termijn niet.

Gezien de technologische ontwikkelingen bij smartphones en tabletcomputers zijn de in rechtszaken betwiste patentschendingen vaak al weer achterhaald door de tijd.

Geen van deze onderdelen maakte dankzij licentieovereenkomsten van Qualcomm met producenten van telefoons en chips onderdeel uit van de rechtszaak. ABN Amro verwacht in de toekomst dus geen herhaling van dit soort rechtszaken. Apple heeft een rechtszaak in Californië tegen Samsung wel gewonnen. Het bedrijf kreeg toen een schadevergoeding van USD 1,5 miljard uitgekeerd (nadien gereduceerd tot USD 600 miljoen) wegens de schending van een aantal ontwerp- en techniekpatenten. Het aanhoudend juridisch moddergooien tussen Samsung en Apple beïnvloedt de ramingen voor de lange termijn niet. Gezien de technologische ontwikkelingen bij smartphones en tabletcomputers zijn de in rechtszaken betwiste patentschendingen vaak al weer achterhaald door de tijd.