ABN Amro gaat er van uit dat Qiagen er op de lange termijn in zal slagen om de sterke positie in de life science-industrie te verdedigen.

Al heeft het biotechnologiebedrijf wel last van prijsdruk en wat tegenwind voor wat betreft de financiering in Amerika en Europa.

Over het algemeen heeft Qiagen solide resultaten gerapporteerd over het tweede kwartaal. De verkopen stegen, dankzij groei in alle regio's, met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar tot USD 316,4 miljoen.

De divisie Moleculaire Diagnostiek presteerde opnieuw sterk dankzij meer verkopen van QuantiFERON-TB en verbruiksartikelen.

Deze verkopen compenseerden de afname in de verkoop van HPV en instrumenten ruimschoots.

Bij de divisie Applied Testing daalde de omzet met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het voorgaande jaar kon het bedrijf nog profiteren van de lancering van QIAsymphony.

De academische en farmaceutische divisies presteerden solide met een toename van de volumes met 4% en 3% respectievelijk.

De EBIT-marge daalde met bijna 200 basispunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar liet een bescheiden sequentiële groei zien.

Door goed te letten op de kosten, door onder andere banen te schrappen en operationele verbeteringen, kunnen de marges in de komende periode verbeteren.

ABN Amro gaat er van uit dat Qiagen er op de lange termijn in zal slagen om de sterke positie in de life science-industrie te verdedigen. Al heeft het biotechnologiebedrijf wel last van prijsdruk en wat tegenwind voor wat betreft de financiering in Amerika en Europa. Over het algemeen heeft Qiagen solide resultaten gerapporteerd over het tweede kwartaal. De verkopen stegen, dankzij groei in alle regio's, met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar tot USD 316,4 miljoen. De divisie Moleculaire Diagnostiek presteerde opnieuw sterk dankzij meer verkopen van QuantiFERON-TB en verbruiksartikelen. Deze verkopen compenseerden de afname in de verkoop van HPV en instrumenten ruimschoots. Bij de divisie Applied Testing daalde de omzet met 4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het voorgaande jaar kon het bedrijf nog profiteren van de lancering van QIAsymphony. De academische en farmaceutische divisies presteerden solide met een toename van de volumes met 4% en 3% respectievelijk. De EBIT-marge daalde met bijna 200 basispunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, maar liet een bescheiden sequentiële groei zien. Door goed te letten op de kosten, door onder andere banen te schrappen en operationele verbeteringen, kunnen de marges in de komende periode verbeteren.