De commentatoren hebben het al over een QE3, een vermeende derde ronde van kwantitatieve monetaire maatregelen. Dat lijkt volgens Carmignac echter voorbarig.

De werkloosheid blijft weliswaar een probleem, maar de vastbeslotenheid waarmee de Federal Reserve het banksysteem met liquiditeiten overlaadt en telkens opnieuw herhaalt dat de rente nog lang op nul zal blijven, zal de reële economie ondersteunen en vooruit helpen doordat het "rijkdomeffect" in de financiële sfeer wordt bestendigd.

Wat de rente betreft, zijn de staatsobligaties volgens Carmignac nog altijd niet erg aantrekkelijk, ondanks de recente stijging. Een mogelijke toekomstige lagere waardering van deze beleggingscategorie zal wellicht niet al te ernstig zijn, gezien de lage inflatie en het actieve beleid van de Fed.

Toch is na een dergelijke toevloed van kapitaal naar deze obligatiecategorie een gedeeltelijke transfer naar aandelen niet uit te sluiten in 2011.

De winst per aandeel in de S&P 500 zou in 2011 bijna 95 dollar bereiken. Op basis daarvan zou de index aan de huidige niveaus gewaardeerd zijn tegen 12,5 tot 13 keer de resultaten, volgens Carmignac relatief aantrekkelijk in de context van de vooruitzichten die worden beschreven.

De commentatoren hebben het al over een QE3, een vermeende derde ronde van kwantitatieve monetaire maatregelen. Dat lijkt volgens Carmignac echter voorbarig. De werkloosheid blijft weliswaar een probleem, maar de vastbeslotenheid waarmee de Federal Reserve het banksysteem met liquiditeiten overlaadt en telkens opnieuw herhaalt dat de rente nog lang op nul zal blijven, zal de reële economie ondersteunen en vooruit helpen doordat het "rijkdomeffect" in de financiële sfeer wordt bestendigd. Wat de rente betreft, zijn de staatsobligaties volgens Carmignac nog altijd niet erg aantrekkelijk, ondanks de recente stijging. Een mogelijke toekomstige lagere waardering van deze beleggingscategorie zal wellicht niet al te ernstig zijn, gezien de lage inflatie en het actieve beleid van de Fed. Toch is na een dergelijke toevloed van kapitaal naar deze obligatiecategorie een gedeeltelijke transfer naar aandelen niet uit te sluiten in 2011. De winst per aandeel in de S&P 500 zou in 2011 bijna 95 dollar bereiken. Op basis daarvan zou de index aan de huidige niveaus gewaardeerd zijn tegen 12,5 tot 13 keer de resultaten, volgens Carmignac relatief aantrekkelijk in de context van de vooruitzichten die worden beschreven.