Eerder op de week had Fed voorzitter Bernanke aangegeven dat een nieuwe ronde monetaire steunmaatregelen niet uitgesloten is indien de economische groei niet aantrekt.

Daarvan kon volgens Royal Bank of Scotland met name goud profiteren. De prijs van het gele metaal steeg (in nominale termen) naar het hoogste niveau ooit. In het zog van goud maakte ook de zilverprijs een flinke sprong voorwaarts.

De granen zetten hun herstelbeweging van een week eerder verder. Bij de basismetalen en de landbouwgrondstoffen was het beeld gemengd.

Eerder op de week had Fed voorzitter Bernanke aangegeven dat een nieuwe ronde monetaire steunmaatregelen niet uitgesloten is indien de economische groei niet aantrekt. Daarvan kon volgens Royal Bank of Scotland met name goud profiteren. De prijs van het gele metaal steeg (in nominale termen) naar het hoogste niveau ooit. In het zog van goud maakte ook de zilverprijs een flinke sprong voorwaarts. De granen zetten hun herstelbeweging van een week eerder verder. Bij de basismetalen en de landbouwgrondstoffen was het beeld gemengd.