Axel Merk, president van Merk Mutual Funds, is van mening dat de FED zich op een gevaarlijk pad heeft gewaagd. In het beste geval komt er een scenario waarbij de VS economische groei tegen een inflatiegrond krijgen.

De risico's zijn echter hoog, onder andere met betrekking tot de dollar. Bernanke hoopt dat de zwakke dollar de economische groei gaat ondersteunen. Die hoop kan echter verzwinden wanneer de dollarkoers te steil onderuit gaat.

QE2 zal evenmin success hebben als QE1, aldus Axel Merk. De afbouw van de schulden is nog volop bezig, zodat er geen vraag naar kapitaal gaat zijn vanuit de bedrijfswereld. Het geld afkomstig uit QE gaat andere bestemmingen opzoeken, met het ontstaan van nieuwe zeepbellen tot gevolg.

Axel Merk, president van Merk Mutual Funds, is van mening dat de FED zich op een gevaarlijk pad heeft gewaagd. In het beste geval komt er een scenario waarbij de VS economische groei tegen een inflatiegrond krijgen. De risico's zijn echter hoog, onder andere met betrekking tot de dollar. Bernanke hoopt dat de zwakke dollar de economische groei gaat ondersteunen. Die hoop kan echter verzwinden wanneer de dollarkoers te steil onderuit gaat. QE2 zal evenmin success hebben als QE1, aldus Axel Merk. De afbouw van de schulden is nog volop bezig, zodat er geen vraag naar kapitaal gaat zijn vanuit de bedrijfswereld. Het geld afkomstig uit QE gaat andere bestemmingen opzoeken, met het ontstaan van nieuwe zeepbellen tot gevolg.