Gross ziet de depreciatie van de dollarkoers gebeuren over een periode van meerdere jaren. Hij maakt zich zorgen over het ongebreideld bijprinten van geld door de FED.

Het drukken van miljarden dollars extra - want daar komt het terugkopen van staatsobligaties in feite op neer - kan het draagvlak voor de dollar volledig ondermijnen.

Vanavond weten we of de Amerikaanse centrale bank een tweede ronde van quantitative easing gaat aankondigen. Meer dollars bijdrukken betekent dat de rente op de dollar daalt, waardoor de munt minder interessant wordt voor buitenlandse beleggers.

De meeste economen verwachten dat de FED voor minstens 500 miljard dollar aan overheidsobligaties gaat inkopen.

Gross ziet de depreciatie van de dollarkoers gebeuren over een periode van meerdere jaren. Hij maakt zich zorgen over het ongebreideld bijprinten van geld door de FED. Het drukken van miljarden dollars extra - want daar komt het terugkopen van staatsobligaties in feite op neer - kan het draagvlak voor de dollar volledig ondermijnen. Vanavond weten we of de Amerikaanse centrale bank een tweede ronde van quantitative easing gaat aankondigen. Meer dollars bijdrukken betekent dat de rente op de dollar daalt, waardoor de munt minder interessant wordt voor buitenlandse beleggers. De meeste economen verwachten dat de FED voor minstens 500 miljard dollar aan overheidsobligaties gaat inkopen.