Maar te weinig aandacht was er voor de andere kant van het verminderen van QE. Namelijk de aantrekkende economie.

Beleggers zijn daar duidelijk minder optimistisch over dan de gemiddelde consument. Afgelopen week bleek dat het vertrouwen van de consument op het hoogste niveau van de afgelopen zes jaar was aanbeland.

En kopende consumenten betekenen uiteindelijk hogere winsten voor bedrijven. Dat zal de komende weken moeten blijken uit de cijfers die de bedrijven zullen publiceren. Alcoa komt op maandag 8 juli met haar resultaten.

Maar voor het zo ver is moeten we deze ook gaan zitten wachten op de werkloosheidcijfers. De verwachting is 161.000 nieuwe banen. Het verhaal is simpel, als het lager is zullen de markten negatief reageren en wellicht als het meevalt ook.

Het is een wat flauwe constatering maar dit leeft nu al enige weken in de markten.

Overigens lijkt het erop dat deze cijfers wat meer volatiliteit teweeg zal brengen dan andere maanden. Dat komt omdat een dag voor de cijfers het de 4th of July is,

Onafhankelijksheidsdag in de Verenigde Staten. Veel beleggers zullen daarom ook een lang weekeinde nemen en dat betekent dat de handel dun zal zijn wat weer forse koersbewegingen tot gevolg kan hebben.

Maar te weinig aandacht was er voor de andere kant van het verminderen van QE. Namelijk de aantrekkende economie. Beleggers zijn daar duidelijk minder optimistisch over dan de gemiddelde consument. Afgelopen week bleek dat het vertrouwen van de consument op het hoogste niveau van de afgelopen zes jaar was aanbeland. En kopende consumenten betekenen uiteindelijk hogere winsten voor bedrijven. Dat zal de komende weken moeten blijken uit de cijfers die de bedrijven zullen publiceren. Alcoa komt op maandag 8 juli met haar resultaten. Maar voor het zo ver is moeten we deze ook gaan zitten wachten op de werkloosheidcijfers. De verwachting is 161.000 nieuwe banen. Het verhaal is simpel, als het lager is zullen de markten negatief reageren en wellicht als het meevalt ook. Het is een wat flauwe constatering maar dit leeft nu al enige weken in de markten. Overigens lijkt het erop dat deze cijfers wat meer volatiliteit teweeg zal brengen dan andere maanden. Dat komt omdat een dag voor de cijfers het de 4th of July is, Onafhankelijksheidsdag in de Verenigde Staten. Veel beleggers zullen daarom ook een lang weekeinde nemen en dat betekent dat de handel dun zal zijn wat weer forse koersbewegingen tot gevolg kan hebben.