Voor wat betreft de activiteit Data Center Group (23% van de omzet) bleef de omzet verder stijgen (+11% in het eerste kwartaal). Nauwlettend door beleggers en analisten gevolgd, hebben de twee snelst groeiende segmenten zeer contrasterende resultaten getoond.

Ten eerste heeft de activiteit Internet of Things positief verrast met een groei van de omzet met 32% en een stijging van het bedrijfsresultaat met meer dan 80% (!). De gevolgde strategie in dit segment (met name de overname van Wind River en Basis Science) begint haar vruchten af te werpen.

Ten tweede waren de resultaten van de activiteit Mobile and Communications een koude douche : de omzet kelderde met 60% en het operationele verlies nam nog toe tot 929 miljoen dollar t.o.v. 703 miljoen dollar één jaar eerder.

Hoewel de groep grote ambities heeft in de wereldwijde markt voor tablets (een streefcijfer van 20% marktaandeel eind 2014) is de sterke concurrentie

in deze sector nog steeds een rem op deze activiteit (Intel heeft nu een markaandeel van 7%).

De stabiliteit van de activiteit PC Client is zeker van tijdelijke aard (omwille van het lage vervangingspercentage + de rage voor mobiele apparaten) en voor de mobiele activiteiten (3% van de omzet) blijft de groep ver achter op de belangrijkste concurrenten (zelfs al blijft Intel doorgaan "met het afsluiten van samenwerkingsakkoorden met Dell, Asus, Foxconn of Lenovo"). Delaunay heeft een advies houden.

Voor wat betreft de activiteit Data Center Group (23% van de omzet) bleef de omzet verder stijgen (+11% in het eerste kwartaal). Nauwlettend door beleggers en analisten gevolgd, hebben de twee snelst groeiende segmenten zeer contrasterende resultaten getoond. Ten eerste heeft de activiteit Internet of Things positief verrast met een groei van de omzet met 32% en een stijging van het bedrijfsresultaat met meer dan 80% (!). De gevolgde strategie in dit segment (met name de overname van Wind River en Basis Science) begint haar vruchten af te werpen. Ten tweede waren de resultaten van de activiteit Mobile and Communications een koude douche : de omzet kelderde met 60% en het operationele verlies nam nog toe tot 929 miljoen dollar t.o.v. 703 miljoen dollar één jaar eerder. Hoewel de groep grote ambities heeft in de wereldwijde markt voor tablets (een streefcijfer van 20% marktaandeel eind 2014) is de sterke concurrentie in deze sector nog steeds een rem op deze activiteit (Intel heeft nu een markaandeel van 7%). De stabiliteit van de activiteit PC Client is zeker van tijdelijke aard (omwille van het lage vervangingspercentage + de rage voor mobiele apparaten) en voor de mobiele activiteiten (3% van de omzet) blijft de groep ver achter op de belangrijkste concurrenten (zelfs al blijft Intel doorgaan "met het afsluiten van samenwerkingsakkoorden met Dell, Asus, Foxconn of Lenovo"). Delaunay heeft een advies houden.