PwC: "Het plaatje dat in deze survey wordt geschetst, is allesbehalve rooskleurig. Het toont vooral een erg fragiel systeem dat te maken heeft met meerdere ernstige bedreigingen en onzekerheden. We zien vooral een sector die zwaar gebukt gaat onder de dreiging van de voortdurende eurocrisis. Banken maken zich duidelijk heel wat zorgen over het aanhoudende tumult in de eurozone, de nationale schuldpositie van verschillende landen en de blijvende onzekerheid als gevolg van de voortdurende veranderingen in de regelgeving. In die context zullen heel wat financiële instellingen de nodige problemen hebben om voldoende return te kunnen genereren. Dit zal wellicht leiden tot een verandering van het businessmodel. De aanhoudende druk om kosten te besparen zal ook ongetwijfeld zorgen voor een aanpassing in de sector."

Het 'Banana Skins'-rapport toont ook voor het eerst aan dat de vooruitzichten in de opkomende economieën een stuk beter zijn dan in de rest van de wereld.

PwC: "Deelnemers uit Latijns-Amerika, Afrika, Azië en het Verre Oosten staan toch heel wat positiever tegenover de toekomst dan hun collega's in Noord-Amerika of Europa. Dat is vooral te wijten aan de betere groeivooruitzichten in die specifieke groeimarkten. Toch voelen de banken zich ook in die regio's erg kwetsbaar voor de eventuele gevolgen van een wereldwijde bankencrisis. Opvallend in dat verband is dan weer de groeiende onrust over de groeiperspectieven van China, dat momenteel kampt met een vertragende economie en een toenemende druk op zijn financiële instellingen."

PwC: "Het plaatje dat in deze survey wordt geschetst, is allesbehalve rooskleurig. Het toont vooral een erg fragiel systeem dat te maken heeft met meerdere ernstige bedreigingen en onzekerheden. We zien vooral een sector die zwaar gebukt gaat onder de dreiging van de voortdurende eurocrisis. Banken maken zich duidelijk heel wat zorgen over het aanhoudende tumult in de eurozone, de nationale schuldpositie van verschillende landen en de blijvende onzekerheid als gevolg van de voortdurende veranderingen in de regelgeving. In die context zullen heel wat financiële instellingen de nodige problemen hebben om voldoende return te kunnen genereren. Dit zal wellicht leiden tot een verandering van het businessmodel. De aanhoudende druk om kosten te besparen zal ook ongetwijfeld zorgen voor een aanpassing in de sector." Het 'Banana Skins'-rapport toont ook voor het eerst aan dat de vooruitzichten in de opkomende economieën een stuk beter zijn dan in de rest van de wereld. PwC: "Deelnemers uit Latijns-Amerika, Afrika, Azië en het Verre Oosten staan toch heel wat positiever tegenover de toekomst dan hun collega's in Noord-Amerika of Europa. Dat is vooral te wijten aan de betere groeivooruitzichten in die specifieke groeimarkten. Toch voelen de banken zich ook in die regio's erg kwetsbaar voor de eventuele gevolgen van een wereldwijde bankencrisis. Opvallend in dat verband is dan weer de groeiende onrust over de groeiperspectieven van China, dat momenteel kampt met een vertragende economie en een toenemende druk op zijn financiële instellingen."