PwC: "Amper 15% van de bevraagde CEO's denkt dat de wereldwijde economie zal groeien, een schril contrast met de survey van vorig jaar waarin maar liefst 48% aangaf 'zeer veel vertrouwen' te hebben in de groeivooruitzichten. De Belgische ondernemers zien de toekomst zo mogelijk nog minder rooskleurig tegemoet dan hun collega's: maar liefst 62% zegt dat de economie wereldwijd nog verder achteruit zal boeren, terwijl slechts 3% gelooft in een verbetering van de economische situatie."

Een opvallende vaststelling is dat 40% van de CEO's wereldwijd zegt meer vertrouwen te hebben in de omzetgroei voor het eigen bedrijf dan in de economische vooruitzichten.

Dit wijst er mogelijk op dat bedrijfsleiders vinden dat ze sinds de crisis van 2008 meer ervaring opgedaan hebben in het aansturen van hun bedrijf in moeilijke en wisselende economische tijden.

PwC: "4 op de 10 CEO's hebben 'erg veel vertrouwen' in de omzetgroei van hun bedrijf, een lichte daling ten opzichte van de 48% van vorig jaar, maar nog steeds een stuk beter dan de 31% van 2010. Ook op dit vlak lijken de CEO's in ons land terughoudender: 12% van hen zegt 'erg veel vertrouwen' te hebben, maar het overgrote deel (47%) is toch wat voorzichtiger. Zo voorspellen Belgische bedrijfsleiders eveneens grotere wijzigingen van hun strategieën dan hun buitenlandse collega's. De belangrijkste redenen voor deze strategische koerswijziging in België zijn de concurrentiële bedreiging, de impact van de staatsschuld, een gewijzigde risicotolerantie en de beschikbaarheid van talent."

PwC: "Amper 15% van de bevraagde CEO's denkt dat de wereldwijde economie zal groeien, een schril contrast met de survey van vorig jaar waarin maar liefst 48% aangaf 'zeer veel vertrouwen' te hebben in de groeivooruitzichten. De Belgische ondernemers zien de toekomst zo mogelijk nog minder rooskleurig tegemoet dan hun collega's: maar liefst 62% zegt dat de economie wereldwijd nog verder achteruit zal boeren, terwijl slechts 3% gelooft in een verbetering van de economische situatie." Een opvallende vaststelling is dat 40% van de CEO's wereldwijd zegt meer vertrouwen te hebben in de omzetgroei voor het eigen bedrijf dan in de economische vooruitzichten. Dit wijst er mogelijk op dat bedrijfsleiders vinden dat ze sinds de crisis van 2008 meer ervaring opgedaan hebben in het aansturen van hun bedrijf in moeilijke en wisselende economische tijden. PwC: "4 op de 10 CEO's hebben 'erg veel vertrouwen' in de omzetgroei van hun bedrijf, een lichte daling ten opzichte van de 48% van vorig jaar, maar nog steeds een stuk beter dan de 31% van 2010. Ook op dit vlak lijken de CEO's in ons land terughoudender: 12% van hen zegt 'erg veel vertrouwen' te hebben, maar het overgrote deel (47%) is toch wat voorzichtiger. Zo voorspellen Belgische bedrijfsleiders eveneens grotere wijzigingen van hun strategieën dan hun buitenlandse collega's. De belangrijkste redenen voor deze strategische koerswijziging in België zijn de concurrentiële bedreiging, de impact van de staatsschuld, een gewijzigde risicotolerantie en de beschikbaarheid van talent."