De provincie Jiangsu dreigt namelijk een ware nachtmerrie te worden voor China, want de overheden in deze provincie hebben het spelletje wel erg grof gespeeld. Zowel de regio zelf als de verschillende kantons en steden van Jiangsu hebben op ongekend grote schaal geld geleend.

Dat is gebeurd via de banken, maar ook via investeringsvehikels en via de obligatiemarkt. Andere Chinese overheden hebben precies hetzelfde gedaan, maar Jiangsu heeft het zo bont gemaakt dat deze provincie haar schulden op eigen houtje nooit zal kunnen terugbetalen.

De provincie Jiangsu dreigt namelijk een ware nachtmerrie te worden voor China, want de overheden in deze provincie hebben het spelletje wel erg grof gespeeld. Zowel de regio zelf als de verschillende kantons en steden van Jiangsu hebben op ongekend grote schaal geld geleend. Dat is gebeurd via de banken, maar ook via investeringsvehikels en via de obligatiemarkt. Andere Chinese overheden hebben precies hetzelfde gedaan, maar Jiangsu heeft het zo bont gemaakt dat deze provincie haar schulden op eigen houtje nooit zal kunnen terugbetalen.