De protesten voor meer democratie blijven een nefast voor de Japanse beurs. Daarnaast lag een publicatie van teleurstellende Japanse indicatoren mee aan de basis van de daling op de beurs van Tokio.

Nikkei moest terrein afgeven en sloot de beurs met een verlies van 0,82 procent. Daarnaast klokte de dollar af op 109,33 yen en de euro op 138,77 yen.

De protesten blijven ook de Chinese stad in een financiële houdgreep houden. De hoofdbestuurder van Hongkong heeft de prodemocratiebeweging Occupy Central opgeroepen om "onmiddellijk" een punt te zetten achter de manifestaties die al drie dagen het financiële centrum van de Chinese stad verlammen.

"De stichters van Occupy Central hebben al meermaals gezegd dat ze zouden oproepen om ermee te stoppen als de beweging oncontroleerbaar werd", zei Leung Chun-ying na de rellen waarbij de politie de betogers probeerde te verdrijven met traangas. "Ik vraag hen, hun belofte nu na te komen en onmiddellijk met hun campagne te stoppen." (Belga/NS)

De protesten voor meer democratie blijven een nefast voor de Japanse beurs. Daarnaast lag een publicatie van teleurstellende Japanse indicatoren mee aan de basis van de daling op de beurs van Tokio. Nikkei moest terrein afgeven en sloot de beurs met een verlies van 0,82 procent. Daarnaast klokte de dollar af op 109,33 yen en de euro op 138,77 yen. De protesten blijven ook de Chinese stad in een financiële houdgreep houden. De hoofdbestuurder van Hongkong heeft de prodemocratiebeweging Occupy Central opgeroepen om "onmiddellijk" een punt te zetten achter de manifestaties die al drie dagen het financiële centrum van de Chinese stad verlammen."De stichters van Occupy Central hebben al meermaals gezegd dat ze zouden oproepen om ermee te stoppen als de beweging oncontroleerbaar werd", zei Leung Chun-ying na de rellen waarbij de politie de betogers probeerde te verdrijven met traangas. "Ik vraag hen, hun belofte nu na te komen en onmiddellijk met hun campagne te stoppen." (Belga/NS)