De goedkeuring kwam geen moment te vroeg, want Griekenland dreigt al deze week zonder geld te vallen. Dat betekent dat lonen en pensioenen niet langer uitbetaald kunnen worden.

Zoals verwacht werd er opnieuw op straat geprotesteerd tegen de besparingsmaatregelen, maar het valt op dat de protesten in kracht afnemen.

Er stonden buiten het parlement naar schatting nog 13.000 betogers tegenover nog 100.000 midden vorige week.

De goedkeuring van de maatregelen kan de Europese beurzen wat meer bewegingsvrijheid geven, want die misten in de afgelopen week duidelijk richting. Dat wordt bijvoorbeeld aangetoond door het technische beeld van de AEX.

AEX gevangen tussen steun en weerstand

De AEX sloot afgelopen donderdag op 332,42, 1,5% lager dan afgelopen vrijdag en deed het daarmee volgens ABN Amro iets minder slecht dan de meeste andere internationale indices.

Technisch gezien bevindt de index zich ongeveer midden in een zone met een steun op 321,77 en een weerstand tussen 340 en 347.

Het is wachten op een uitbraak uit deze zone om te kunnen bepalen of het middellange termijn beeld verbetert of verslechtert.

Afgelopen donderdag werd nagenoeg de eerste weerstand op 340,21 aangetikt. Verkopers betraden de markt en drukten de AEX naar beneden.

Hierdoor blijft de zijwaartse markt tussen 321,77 en 340,21 geheel intact. Het is en blijft wachten op een uitbraak uit de trading range. Dat zal de richting op korte termijn bepalen. Kortom volgens ABN Amro: een neutraal beeld.

De AEX kende vorige week een sterk slot, maar laat per saldo nog steeds een zijwaarts gericht koersverloop zien tussen steun 321,77 en weerstandszone 340,22 - 347,00.

Boven 347,00 verbetert het lange termijn beeld. Onder 321,77 treedt binnen het grotere neutrale koerspatroon verzwakking op. Het advies is onveranderd: uitbraak afwachten.

De komende week komen er volgens ABN Amro nog een paar interessante bedrijven met hun resultaten over het derde kwartaal, waaronder Ahold, BAM en Wal-Mart.

Van het macro-economische front zal de aandacht uitgaan naar voorlopige gegevens over de economische groei in het derde kwartaal in de Europese landen en de detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten.

De goedkeuring kwam geen moment te vroeg, want Griekenland dreigt al deze week zonder geld te vallen. Dat betekent dat lonen en pensioenen niet langer uitbetaald kunnen worden. Zoals verwacht werd er opnieuw op straat geprotesteerd tegen de besparingsmaatregelen, maar het valt op dat de protesten in kracht afnemen. Er stonden buiten het parlement naar schatting nog 13.000 betogers tegenover nog 100.000 midden vorige week. De goedkeuring van de maatregelen kan de Europese beurzen wat meer bewegingsvrijheid geven, want die misten in de afgelopen week duidelijk richting. Dat wordt bijvoorbeeld aangetoond door het technische beeld van de AEX.AEX gevangen tussen steun en weerstand De AEX sloot afgelopen donderdag op 332,42, 1,5% lager dan afgelopen vrijdag en deed het daarmee volgens ABN Amro iets minder slecht dan de meeste andere internationale indices. Technisch gezien bevindt de index zich ongeveer midden in een zone met een steun op 321,77 en een weerstand tussen 340 en 347. Het is wachten op een uitbraak uit deze zone om te kunnen bepalen of het middellange termijn beeld verbetert of verslechtert. Afgelopen donderdag werd nagenoeg de eerste weerstand op 340,21 aangetikt. Verkopers betraden de markt en drukten de AEX naar beneden. Hierdoor blijft de zijwaartse markt tussen 321,77 en 340,21 geheel intact. Het is en blijft wachten op een uitbraak uit de trading range. Dat zal de richting op korte termijn bepalen. Kortom volgens ABN Amro: een neutraal beeld. De AEX kende vorige week een sterk slot, maar laat per saldo nog steeds een zijwaarts gericht koersverloop zien tussen steun 321,77 en weerstandszone 340,22 - 347,00. Boven 347,00 verbetert het lange termijn beeld. Onder 321,77 treedt binnen het grotere neutrale koerspatroon verzwakking op. Het advies is onveranderd: uitbraak afwachten. De komende week komen er volgens ABN Amro nog een paar interessante bedrijven met hun resultaten over het derde kwartaal, waaronder Ahold, BAM en Wal-Mart. Van het macro-economische front zal de aandacht uitgaan naar voorlopige gegevens over de economische groei in het derde kwartaal in de Europese landen en de detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten.