De ruime monetaire politiek zoals die vooral door de FED wordt gevoerd, lijdt onvermijdelijk tot protectionisme. Zowat alle analisten zijn het er over eens dat dit een zeer gevaarlijk pad is.

Protectionisme kan ons financieel systeem namelijk doen crashen.

Maar zelfs als zo'n crash uitblijft, kunnen de gevolgen van een opbod van lage valuta's ernstig zijn.

Het probleem wordt er niet door opgelost, integendeel zelfs. De kern van het probleem, de overheden geven te veel geld uit en hebben te veel schulden gemaakt, wordt maar niet opgelost. Uiteindelijk dreigen de burgers voor de rekening op te draaien.

De ruime monetaire politiek zoals die vooral door de FED wordt gevoerd, lijdt onvermijdelijk tot protectionisme. Zowat alle analisten zijn het er over eens dat dit een zeer gevaarlijk pad is. Protectionisme kan ons financieel systeem namelijk doen crashen. Maar zelfs als zo'n crash uitblijft, kunnen de gevolgen van een opbod van lage valuta's ernstig zijn. Het probleem wordt er niet door opgelost, integendeel zelfs. De kern van het probleem, de overheden geven te veel geld uit en hebben te veel schulden gemaakt, wordt maar niet opgelost. Uiteindelijk dreigen de burgers voor de rekening op te draaien.