Bij Bank of Canada is gouverneur Mark Carney namelijk van mening dat de politiek de opkomst van de groeimarkten en de stijging van de grondstoffenprijzen niet mag counteren door beperkende maatregelen op valutakoersen en op kapitaalstromen op te leggen.

Dat zou volgens Carney het domste zijn wat kan gebeuren op een moment dat de groeimarkten goed zijn voor drievierde van de groei van de wereldeconomie, waar dat tien jaar geleden nog maar een derde was.

Anderzijds bevinden de commodities zich in het midden van een supercyclus en kunnen de prijzen nog verder gaan stijgen. De geïndustrialiseerde wereld zal daar mee moeten leren leven, aldus nog Carney.

Bij Bank of Canada is gouverneur Mark Carney namelijk van mening dat de politiek de opkomst van de groeimarkten en de stijging van de grondstoffenprijzen niet mag counteren door beperkende maatregelen op valutakoersen en op kapitaalstromen op te leggen. Dat zou volgens Carney het domste zijn wat kan gebeuren op een moment dat de groeimarkten goed zijn voor drievierde van de groei van de wereldeconomie, waar dat tien jaar geleden nog maar een derde was. Anderzijds bevinden de commodities zich in het midden van een supercyclus en kunnen de prijzen nog verder gaan stijgen. De geïndustrialiseerde wereld zal daar mee moeten leren leven, aldus nog Carney.