Pimco rekent voor het vierde kwartaal van 2011 op een economische groei van 3 tot 3,50%, dit in vergelijking met het vierde kwartaal van dit jaar. Eerder ging Mohamed El-Erian maar uit van een groei met 2 tot 2,50%.

Het Internationaal Monetair Fonds gaat uit van een groei met 2,20%. Toch is er volgens Mohamed El-Erian geen reden voor overdreven optimisme, enige voorzichtigheid is geboden.

Pimco begon bijna twee jaar geleden de term "new normal" te gebruiken, dit om een economische situatie te beschrijven waarin een trage groei gepaard gaat met een hoge werkloosheid.

Pimco rekent voor het vierde kwartaal van 2011 op een economische groei van 3 tot 3,50%, dit in vergelijking met het vierde kwartaal van dit jaar. Eerder ging Mohamed El-Erian maar uit van een groei met 2 tot 2,50%. Het Internationaal Monetair Fonds gaat uit van een groei met 2,20%. Toch is er volgens Mohamed El-Erian geen reden voor overdreven optimisme, enige voorzichtigheid is geboden. Pimco begon bijna twee jaar geleden de term "new normal" te gebruiken, dit om een economische situatie te beschrijven waarin een trage groei gepaard gaat met een hoge werkloosheid.