Het economisch herstel blijft ongelijk van aard, zo liet ArcelorMittal (de nummer één in de staalmarkt) gisteren bij de publicatie van de interimcijfers weten. Bovendien is het bedrijf niet bepaald optimistisch voor de rest van het jaar.

Het is opvallend hoe de vooruitzichten voor de staalindustrie sinds medio dit jaar zijn verslechterd, dit als gevolg van het feit dat veel landen en regio's hun economie onvoldoende zien herstellen.

United States Steel wees gisteren op het uitblijven van een herstel in de bouwnijverheid als de belangrijkste reden voor de zwakke vooruitzichten. Bij Argus Research is analist Bill Selesky van mening dat vooral de daling van de orderboekjes de staalbedrijven verontrust.

Het economisch herstel blijft ongelijk van aard, zo liet ArcelorMittal (de nummer één in de staalmarkt) gisteren bij de publicatie van de interimcijfers weten. Bovendien is het bedrijf niet bepaald optimistisch voor de rest van het jaar. Het is opvallend hoe de vooruitzichten voor de staalindustrie sinds medio dit jaar zijn verslechterd, dit als gevolg van het feit dat veel landen en regio's hun economie onvoldoende zien herstellen. United States Steel wees gisteren op het uitblijven van een herstel in de bouwnijverheid als de belangrijkste reden voor de zwakke vooruitzichten. Bij Argus Research is analist Bill Selesky van mening dat vooral de daling van de orderboekjes de staalbedrijven verontrust.