De opleving zal echter zwak blijven tenzij de overheden meer doen om de onzekerheden over de balansen van de banken weg te nemen.

Voor de ganse OESO wordt dit jaar een economische krimp met 4,10% in het vooruitzicht gesteld. Een nog forsere terugval kan alleen worden voorkomen dankzij de ingrepen van de overheden.

Dat is maar een lichte verbetering van de OESO's laatste voorspelling in maart, toen er werd uitgegaan van een krimp met 4,30%. Anderzijds is het wel de eerste keer in twee jaar dat de prognoses naar boven aangepast worden.

Volgens de OESO is het risico op een rampenscenario inmiddels weer ver verwijderd. De opleving van de economie zal echter met horten en stoten verlopen. De Amerikaanse economie zou dit jaar met 2,80% krimpen, de Japanse met 6,80% en die van de eurozone met 4,80%.

Volgend jaar zou in alle drie de regio's opnieuw groei opgetekend worden. Het tempo van het herstel zal echter verschillen van regio tot regio. In China is het herstel al ingezet, maar in de eurozone wordt slechts een zeer traag herstel verwacht.

De opleving zal echter zwak blijven tenzij de overheden meer doen om de onzekerheden over de balansen van de banken weg te nemen. Voor de ganse OESO wordt dit jaar een economische krimp met 4,10% in het vooruitzicht gesteld. Een nog forsere terugval kan alleen worden voorkomen dankzij de ingrepen van de overheden. Dat is maar een lichte verbetering van de OESO's laatste voorspelling in maart, toen er werd uitgegaan van een krimp met 4,30%. Anderzijds is het wel de eerste keer in twee jaar dat de prognoses naar boven aangepast worden. Volgens de OESO is het risico op een rampenscenario inmiddels weer ver verwijderd. De opleving van de economie zal echter met horten en stoten verlopen. De Amerikaanse economie zou dit jaar met 2,80% krimpen, de Japanse met 6,80% en die van de eurozone met 4,80%. Volgend jaar zou in alle drie de regio's opnieuw groei opgetekend worden. Het tempo van het herstel zal echter verschillen van regio tot regio. In China is het herstel al ingezet, maar in de eurozone wordt slechts een zeer traag herstel verwacht.