"Het mag duidelijk zijn dat de Colruyt Group, onder een uitdagend socio-economisch gesternte, een succesvol parcours heeft afgelegd. Doch, en daar zijn we ons ten volle van bewust, zullen externe invloeden onze koers mee bepalen. Ik denk onder meer aan de stijgende grondstofprijzen, die we maar ten dele kunnen doorrekenen aan de eindconsumenten. Of aan de loonindexeringen en de hoge energieprijzen die wegen op onze kostenstructuur. Al deze factoren, tegen de achtergrond van een prijscompetitief klimaat met een inkrimpende consumentenmarkt en een onzekere sociaal-economische context, maken dat de toekomst onzeker aanvoelt en aanspoort tot voorzichtigheid rond het geven van vooruitzichten."

Aandeel Colruyt is niet goedkoop

Bij KBC Securities heeft Pascale Weber de prognoses voor Colruyt naar beneden aangepast. De prognose voor het boekjaar 2012-2013 werd met 2,60% verlaagd, die voor 2013-2014 met 3,70% en die voor 2014-2015 met 2,70%. Algemeen wordt verwacht dat ook andere distributiegroepen hun prognoses gaan verlagen.

Er zijn volgens Weber op dit moment geen factoren die het aandeel Colruyt aantrekkelijk maken. De vooruitzichten voor consumentenbestedingen zijn er zwak uit, terwijl het aandeel aan een stevige premie noteert. Weber handhaaft een houdenadvies, gekoppeld aan een koersdoel van 34 euro.

"Het mag duidelijk zijn dat de Colruyt Group, onder een uitdagend socio-economisch gesternte, een succesvol parcours heeft afgelegd. Doch, en daar zijn we ons ten volle van bewust, zullen externe invloeden onze koers mee bepalen. Ik denk onder meer aan de stijgende grondstofprijzen, die we maar ten dele kunnen doorrekenen aan de eindconsumenten. Of aan de loonindexeringen en de hoge energieprijzen die wegen op onze kostenstructuur. Al deze factoren, tegen de achtergrond van een prijscompetitief klimaat met een inkrimpende consumentenmarkt en een onzekere sociaal-economische context, maken dat de toekomst onzeker aanvoelt en aanspoort tot voorzichtigheid rond het geven van vooruitzichten." Aandeel Colruyt is niet goedkoopBij KBC Securities heeft Pascale Weber de prognoses voor Colruyt naar beneden aangepast. De prognose voor het boekjaar 2012-2013 werd met 2,60% verlaagd, die voor 2013-2014 met 3,70% en die voor 2014-2015 met 2,70%. Algemeen wordt verwacht dat ook andere distributiegroepen hun prognoses gaan verlagen. Er zijn volgens Weber op dit moment geen factoren die het aandeel Colruyt aantrekkelijk maken. De vooruitzichten voor consumentenbestedingen zijn er zwak uit, terwijl het aandeel aan een stevige premie noteert. Weber handhaaft een houdenadvies, gekoppeld aan een koersdoel van 34 euro.