In Europa werden resultaten nogal eens negatief beïnvloed door de nog zwakke groei en de sterke euro.

Behalve met het rapporteren van cijfers, zijn bedrijven ook druk op het gebied van fusies en overnames.

Vooral de grote health care deals vallen op. Met ruim US$ 150 miljard tot nu toe dit jaar, liggen overnamedeals in deze sector op het hoogste niveau sinds Thomson Reuters in 1980 begon met het volgen ervan.

Een groeiend deel van de deals wordt bovendien gefinancierd met aandelen, wat suggereert dat bedrijven hun aandelen aantrekkelijk vinden ten opzichte van andere financieringsmogelijkheden.

Het toenemend aantal beursgangen is eveneens een signaal dat bedrijven willen profiteren van het verbeterde marktklimaat.

Tegelijkertijd kan dit ook effect hebben op het huidige, hoge inkoopvolume van eigen aandelen en bedrijven stimuleren meer te investeren, wat goed is voor de groei op de langere termijn

Nu de positionering van beleggers minder geconcentreerd is en de stemming minder euforisch, kan de focus van beleggers weer komen te liggen op het fundamentele plaatje.

Aangezien dit er - buitenom de opkomende markten - gezond uitziet, vindt ING het niet opportuun om van koers te veranderen. In plaats van te verkopen in mei, lijkt het verstandiger om vast te houden aan de overwogen posities in aandelen, vastgoed en spread-producten.

In Europa werden resultaten nogal eens negatief beïnvloed door de nog zwakke groei en de sterke euro. Behalve met het rapporteren van cijfers, zijn bedrijven ook druk op het gebied van fusies en overnames. Vooral de grote health care deals vallen op. Met ruim US$ 150 miljard tot nu toe dit jaar, liggen overnamedeals in deze sector op het hoogste niveau sinds Thomson Reuters in 1980 begon met het volgen ervan. Een groeiend deel van de deals wordt bovendien gefinancierd met aandelen, wat suggereert dat bedrijven hun aandelen aantrekkelijk vinden ten opzichte van andere financieringsmogelijkheden. Het toenemend aantal beursgangen is eveneens een signaal dat bedrijven willen profiteren van het verbeterde marktklimaat. Tegelijkertijd kan dit ook effect hebben op het huidige, hoge inkoopvolume van eigen aandelen en bedrijven stimuleren meer te investeren, wat goed is voor de groei op de langere termijn Nu de positionering van beleggers minder geconcentreerd is en de stemming minder euforisch, kan de focus van beleggers weer komen te liggen op het fundamentele plaatje. Aangezien dit er - buitenom de opkomende markten - gezond uitziet, vindt ING het niet opportuun om van koers te veranderen. In plaats van te verkopen in mei, lijkt het verstandiger om vast te houden aan de overwogen posities in aandelen, vastgoed en spread-producten.