Prognoses analisten wat betreft bedrijfswinsten te hooggespannen

In de Verenigde Staten is het vandaag uitkijken naar de resultaten van een aantal zwaargewichten. Bij de bedrijven die komen rapporteren vermelden we onder andere Goldman Sachs, Intel, Lee Enterprises, Bank of America, Mosaic, Omnicom, Coca-Cola, Yahoo en Johnson & Johnson. In eigen land zijn er de cijfers van Euronav, elders in Europa komt ook Alfa Laval rapporteren.

Taxaties bedrijfswinsten lijken nog veel te optimistisch

Woensdag en donderdag wordt de actuele stand op de Amerikaanse huizenmarkt volgens Theodoor Gilissen Bankiers duidelijker.

Zowel de in aanbouw genomen woningen als verkopen van bestaande huizen zullen naar verwachting een licht herstel laten zien.

Deze gegevens zijn echter nogal bewegelijk, terwijl ook de cijfers van voorgaande maanden veelal worden aangepast.

Tot slot komt donderdag de Philadelphia Fed over juli, die een beeld geeft over de industrie. Voor deze index wordt herstel verwacht, nadat in juni het laagste punt in een jaar is bereikt.

Verder publiceren deze week meerdere concerns de resultaten over het tweede kwartaal. Vandaag komen bijvoorbeeld Intel, Bank Of America Merrill Lynch en Johnson & Johnson, zoals u hierboven al kon lezen.

Donderdag volgt Google en vrijdag General Electric en Citigroup. In Nederland komt woensdag ASML, donderdag Akzo Nobel en vrijdag Ziggo. De taxaties voor het hele jaar lijken volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog veel te optimistisch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content