In deze omgeving noteren op dit ogenblik zowel de Amerikaanse futurescontracten als de Europese indices in het groen (na een correctie van 2 weken in Europa).

N.a.v. de fundamentele analyse van oktober (15/10/2013) gaf Delaunay een "opbouwen"-advies voor het aandeel ArcelorMittal omwille van "een geleidelijke verbetering van de macro-economische omgeving (de PMI's in Europa en de Verenigde Staten blijven goed georiënteerd) en de overschatte overcapaciteit in China en Europa".

De resultaten over het derde kwartaal gaven hem gelijk : de leveringen van staal stegen met 6% jaar-op-jaar en het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg met 24%.

In die context hield de staalgroep vast aan haar jaarprognose voor de EBITDA van meer dan 6,5 miljard dollar en een verwachte stijging met 20% in de verscheping van ijzererts.

De laatste bemoedigende resultaten hebben er alvast toe geleid dat de analisten hun koersdoel opwaarts hebben herzien: gemiddeld 17,46 euro tegen 16 euro twee maanden geleden.

De staalproducent is sinds het dieptepunt van juni ll. met 38% gestegen maar het aandeel vertoont nog steeds een diepe

discount t.o.v. het eigen vermogen (een koers/boekwaarde van 0,39 vs gemiddeld 1,68 gemiddeld voor de sectorgenoten). Delaunay heeft een advies kopen.

In deze omgeving noteren op dit ogenblik zowel de Amerikaanse futurescontracten als de Europese indices in het groen (na een correctie van 2 weken in Europa). N.a.v. de fundamentele analyse van oktober (15/10/2013) gaf Delaunay een "opbouwen"-advies voor het aandeel ArcelorMittal omwille van "een geleidelijke verbetering van de macro-economische omgeving (de PMI's in Europa en de Verenigde Staten blijven goed georiënteerd) en de overschatte overcapaciteit in China en Europa". De resultaten over het derde kwartaal gaven hem gelijk : de leveringen van staal stegen met 6% jaar-op-jaar en het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg met 24%. In die context hield de staalgroep vast aan haar jaarprognose voor de EBITDA van meer dan 6,5 miljard dollar en een verwachte stijging met 20% in de verscheping van ijzererts. De laatste bemoedigende resultaten hebben er alvast toe geleid dat de analisten hun koersdoel opwaarts hebben herzien: gemiddeld 17,46 euro tegen 16 euro twee maanden geleden. De staalproducent is sinds het dieptepunt van juni ll. met 38% gestegen maar het aandeel vertoont nog steeds een diepe discount t.o.v. het eigen vermogen (een koers/boekwaarde van 0,39 vs gemiddeld 1,68 gemiddeld voor de sectorgenoten). Delaunay heeft een advies kopen.