Ethanol staat in voor 42 procent van de Amerikaanse maïsconsumptie. Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw

(USDA) verhoogde haar prognose voor de maïsopbrengst in Brazilië voor het oogstjaar dat start in maart van 71 naar 72,5 miljoen ton.

Nog volgens het USDA zal Brazilië dit jaar meer tarwe moeten invoeren als gevolg van de dalende lokale productie.

De langverwachte neerslag in de Amerikaanse staten Oklahoma en Kansas is dan weer gunstig voor de wintertarwe. De regio kent

de droogste winter sinds de jaren '30 van vorige eeuw.

Uit cijfers van de Food and Agricultural Organisation, een onderdeel van de Verenigde Staten, blijkt dat Japan vorig jaar 855.000 ton tarwe produceerde, 15 procent meer dan een jaar eerder.

De lokale productie is slechts een fractie van de consumptie waardoor Japan grote hoeveelheden granen moet invoeren. Zo produceert Japan geen maïs en moet jaarlijks 15 miljoen ton worden ingevoerd.

Ethanol staat in voor 42 procent van de Amerikaanse maïsconsumptie. Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) verhoogde haar prognose voor de maïsopbrengst in Brazilië voor het oogstjaar dat start in maart van 71 naar 72,5 miljoen ton. Nog volgens het USDA zal Brazilië dit jaar meer tarwe moeten invoeren als gevolg van de dalende lokale productie. De langverwachte neerslag in de Amerikaanse staten Oklahoma en Kansas is dan weer gunstig voor de wintertarwe. De regio kent de droogste winter sinds de jaren '30 van vorige eeuw. Uit cijfers van de Food and Agricultural Organisation, een onderdeel van de Verenigde Staten, blijkt dat Japan vorig jaar 855.000 ton tarwe produceerde, 15 procent meer dan een jaar eerder. De lokale productie is slechts een fractie van de consumptie waardoor Japan grote hoeveelheden granen moet invoeren. Zo produceert Japan geen maïs en moet jaarlijks 15 miljoen ton worden ingevoerd.