Dat betekent dat er op korte of zelfs op middellange termijn geen wijzigingen in de productieplafonds moet worden verwacht. Abdalla El-Badri wijst er trouwens op dat de OPEC-leden nog altijd 2 miljoen vaten per dag extra boven hun productieplafond bovenpompen.

Abdalla El-Badri benadrukte nogmaals dat de leden van de OPEC de evolutie van de wereldeconomie nauwlettend in de gaten houden. Een verzwakking van die economie kan de vraag naar olie doen dalen.

Volgens Abdalla El-Badri is niemand er anderzijds bij gebaat dat een te hoge olieprijs de groei van de wereldeconomie zou afremmen.

De volgende meeting van de OPEC vindt op 14 oktober plaats. Het kartel is nog steeds goed voor 40% van de wereldeconomie.

Dat betekent dat er op korte of zelfs op middellange termijn geen wijzigingen in de productieplafonds moet worden verwacht. Abdalla El-Badri wijst er trouwens op dat de OPEC-leden nog altijd 2 miljoen vaten per dag extra boven hun productieplafond bovenpompen. Abdalla El-Badri benadrukte nogmaals dat de leden van de OPEC de evolutie van de wereldeconomie nauwlettend in de gaten houden. Een verzwakking van die economie kan de vraag naar olie doen dalen. Volgens Abdalla El-Badri is niemand er anderzijds bij gebaat dat een te hoge olieprijs de groei van de wereldeconomie zou afremmen. De volgende meeting van de OPEC vindt op 14 oktober plaats. Het kartel is nog steeds goed voor 40% van de wereldeconomie.