De grootste problemen voor Slovenië zijn echter opgedoken met de toetreding tot de eurozone.

Het land werd geconfronteerd met dezelfde problemen als kleinere andere landen zoals Ierland, Cyprus en Portugal. Er kwam een massa geld toegevloeid, met als gevolg een zeepbel in de vastgoedsector. Die is inmiddels ontploft en nu moet de puinhoop opgeruimd worden.

Het belangrijkste knelpunten vormen de banken, waar de probleemkredieten inmiddels zijn opgelopen tot 20% van het totaal uitstaande kredieten. De banken zullen grote verliezen moeten slikken en mogelijk gered moeten worden, wat een bankrun in Italië en Spanje kan veroorzaken.

De grootste problemen voor Slovenië zijn echter opgedoken met de toetreding tot de eurozone. Het land werd geconfronteerd met dezelfde problemen als kleinere andere landen zoals Ierland, Cyprus en Portugal. Er kwam een massa geld toegevloeid, met als gevolg een zeepbel in de vastgoedsector. Die is inmiddels ontploft en nu moet de puinhoop opgeruimd worden. Het belangrijkste knelpunten vormen de banken, waar de probleemkredieten inmiddels zijn opgelopen tot 20% van het totaal uitstaande kredieten. De banken zullen grote verliezen moeten slikken en mogelijk gered moeten worden, wat een bankrun in Italië en Spanje kan veroorzaken.