Een dergelijk scenario zou mogelijk zijn in gevolg van een escalatie van het conflict. De problemen rond de Oekraïne kunnen een nieuwe golf van recessies uitlokken, zowel in Europa als in een aantal groeilanden die momenteel kwetsbaar lijken voor externe gebeurtenissen.

De munten van die groeilanden blijven namelijk aanhoudend onder druk staan en een 'spike' in de olieprijzen kunnen deze landen dan ook missen als kiespijn. Een verdere uitbreiding van het touwtrekken rond de Oekraïne zou dan ook zeer ongelegen komen.

Een dergelijk scenario zou mogelijk zijn in gevolg van een escalatie van het conflict. De problemen rond de Oekraïne kunnen een nieuwe golf van recessies uitlokken, zowel in Europa als in een aantal groeilanden die momenteel kwetsbaar lijken voor externe gebeurtenissen. De munten van die groeilanden blijven namelijk aanhoudend onder druk staan en een 'spike' in de olieprijzen kunnen deze landen dan ook missen als kiespijn. Een verdere uitbreiding van het touwtrekken rond de Oekraïne zou dan ook zeer ongelegen komen.