In de jaren na de grote Financial Crisis hebben de centrale banken op een ongelooflijke manier geld gedrukt, geld dat vervolgens in het financieel systeem werd geïnjecteerd. De onvolprezen kampioen van dit systeem was uiteraard de voormalige president van de Amerikaanse centrale bank Ben Bernanke.

Veel van dit vers gedrukte geld vloeide naar de groeimarkten en dat geld wordt nu aan diezelfde markten weer onttrokken. Voorlopig gebeurt dit nog maar mondjesmaat, maar de poppen zullen aan het dansen gaan wanneer geld in versneld tempo terug naar huis wordt gebracht. In die fase kan de crisis op de groeimarkten in een stroomversnelling belanden.

In de jaren na de grote Financial Crisis hebben de centrale banken op een ongelooflijke manier geld gedrukt, geld dat vervolgens in het financieel systeem werd geïnjecteerd. De onvolprezen kampioen van dit systeem was uiteraard de voormalige president van de Amerikaanse centrale bank Ben Bernanke. Veel van dit vers gedrukte geld vloeide naar de groeimarkten en dat geld wordt nu aan diezelfde markten weer onttrokken. Voorlopig gebeurt dit nog maar mondjesmaat, maar de poppen zullen aan het dansen gaan wanneer geld in versneld tempo terug naar huis wordt gebracht. In die fase kan de crisis op de groeimarkten in een stroomversnelling belanden.