David Bloom, Global Head of FX Strategy SD bij HSBC, is het daar echter niet mee eens. De problemen met de valuta's van de groeimarkten zijn bijlange na nog niet achter de rug. Een aantal valuta's lijken inderdaad goedkoop maar zijn dat allesbehalve. Ze kunnen nog goedkoper worden.

Sommige munten bieden betere kansen dan andere. Dat is bijvoorbeeld het geval met de Koreaanse won, die dankzij een groot overschot op de lopende rekening beter geplaatst is om te presteren. Op langere termijn bieden ook de Zuid-Afrikaanse rand en de Turkse lira opnieuw kansen.

David Bloom, Global Head of FX Strategy SD bij HSBC, is het daar echter niet mee eens. De problemen met de valuta's van de groeimarkten zijn bijlange na nog niet achter de rug. Een aantal valuta's lijken inderdaad goedkoop maar zijn dat allesbehalve. Ze kunnen nog goedkoper worden. Sommige munten bieden betere kansen dan andere. Dat is bijvoorbeeld het geval met de Koreaanse won, die dankzij een groot overschot op de lopende rekening beter geplaatst is om te presteren. Op langere termijn bieden ook de Zuid-Afrikaanse rand en de Turkse lira opnieuw kansen.