De beleggers kijken vandaag op de eerste plaats uit naar de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand februari die vrijdag worden gepubliceerd.

Op de achtergrond beginnen de beleggers zich stilaan meer en meer zorgen te maken over een nieuwe zeepbel, namelijk die van de studentenleningen.

Studeren aan de universiteit is duur in de Verenigde Staten, de meeste studenten moeten een lening aangaan om hun studies te kunnen financieren.

Inmiddels is de vrees toegenomen dat steeds meer ex-studenten hun lening niet meer zullen kunnen terugbetalen omdat ze geen of alleen slecht betaald werk vinden.

In totaal gaat het om een bedrag van 1000 miljard dollar. Over heel het grondgebied van de VS zouden 40 miljoen studenten zo'n lening aangegaan hebben.

De beleggers kijken vandaag op de eerste plaats uit naar de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand februari die vrijdag worden gepubliceerd. Op de achtergrond beginnen de beleggers zich stilaan meer en meer zorgen te maken over een nieuwe zeepbel, namelijk die van de studentenleningen. Studeren aan de universiteit is duur in de Verenigde Staten, de meeste studenten moeten een lening aangaan om hun studies te kunnen financieren. Inmiddels is de vrees toegenomen dat steeds meer ex-studenten hun lening niet meer zullen kunnen terugbetalen omdat ze geen of alleen slecht betaald werk vinden. In totaal gaat het om een bedrag van 1000 miljard dollar. Over heel het grondgebied van de VS zouden 40 miljoen studenten zo'n lening aangegaan hebben.