Het beschikbaar gestelde geld werd namelijk in onrendabele projecten geïnvesteerd, zoals bijvoorbeeld de lege spooksteden. Bovendien is de concurrentie in de peer-to-peer industrie bikkelhard, zodat de marges er erg laag zijn. Inmiddels zijn veel beleggers hun vertrouwen in het Chinees financieringssysteem kwijtgespeeld, zoals blijkt uit de zwakke prestaties van de Chinese beurs.

De problemen met slechte kredieten kunnen China zuur opbreken, gezien de omvang van de bedragen die op het spel staan. Elk jaar worden er in China volgens doorgaans betrouwbare bronnen voor een bedrag van 3600 miljard dollar kredieten in China toegestaan. Als het fout loopt in het land, zal het in één klap goed fout lopen.

Het beschikbaar gestelde geld werd namelijk in onrendabele projecten geïnvesteerd, zoals bijvoorbeeld de lege spooksteden. Bovendien is de concurrentie in de peer-to-peer industrie bikkelhard, zodat de marges er erg laag zijn. Inmiddels zijn veel beleggers hun vertrouwen in het Chinees financieringssysteem kwijtgespeeld, zoals blijkt uit de zwakke prestaties van de Chinese beurs. De problemen met slechte kredieten kunnen China zuur opbreken, gezien de omvang van de bedragen die op het spel staan. Elk jaar worden er in China volgens doorgaans betrouwbare bronnen voor een bedrag van 3600 miljard dollar kredieten in China toegestaan. Als het fout loopt in het land, zal het in één klap goed fout lopen.