Dat schaduwbankieren heeft namelijk geleid tot een forse toename van het aantal probleemkredieten wat de positie van de banken uiteindelijk ondermijnt.

Carson Block, de short seller die het Muddy Waters LLC fonds beheert, is van mening dat de problemen met schaduwbankieren in China nog veel groter dan verwacht zijn.

Ze strekken zich namelijk nog verder uit dan lokale overheidsschulden, ook de centrale overheid en de privé-sector doen er aan mee.

Volgens Block is het systeem bijzonder moeilijk te ontmantelen, uiteindelijk zal de overheid er toe worden gedrongen om een aantal banken te herkapitaliseren.

De probleemschulden zijn in China nu al zes kwartalen op rij gestegen, wat Block er toe heeft gebracht om short te gaan om de obligaties van Standard Chartered. Deze bank realiseert een aanzienlijk deel van zijn winsten in Azië.

Dat schaduwbankieren heeft namelijk geleid tot een forse toename van het aantal probleemkredieten wat de positie van de banken uiteindelijk ondermijnt. Carson Block, de short seller die het Muddy Waters LLC fonds beheert, is van mening dat de problemen met schaduwbankieren in China nog veel groter dan verwacht zijn. Ze strekken zich namelijk nog verder uit dan lokale overheidsschulden, ook de centrale overheid en de privé-sector doen er aan mee. Volgens Block is het systeem bijzonder moeilijk te ontmantelen, uiteindelijk zal de overheid er toe worden gedrongen om een aantal banken te herkapitaliseren. De probleemschulden zijn in China nu al zes kwartalen op rij gestegen, wat Block er toe heeft gebracht om short te gaan om de obligaties van Standard Chartered. Deze bank realiseert een aanzienlijk deel van zijn winsten in Azië.