Problemen met een Oostenrijkse bank kunnen namelijk de bankencrisis opnieuw doen opflakkeren. Het betreft een middelgrote regionale Oostenrijkse bank, meer bepaald Hypo Group Alpe Adria. Deze bank is voor de meesten onder ons een nobele onbekende, maar wanneer ze omvalt kan er wel een kettingreactie ontstaan.

Sommige analisten zien een vergelijking met het omvallen van Creditanstalt in 1931, dat de voorbode vormde voor wat nadien een Europese Kondratieff winter werd genoemd. De risico's op een dergelijke winter zijn ook ditmaal niet uitgesloten, gezien de banden van bovenstaande bank met andere nationale en internationale banken.

Problemen met een Oostenrijkse bank kunnen namelijk de bankencrisis opnieuw doen opflakkeren. Het betreft een middelgrote regionale Oostenrijkse bank, meer bepaald Hypo Group Alpe Adria. Deze bank is voor de meesten onder ons een nobele onbekende, maar wanneer ze omvalt kan er wel een kettingreactie ontstaan. Sommige analisten zien een vergelijking met het omvallen van Creditanstalt in 1931, dat de voorbode vormde voor wat nadien een Europese Kondratieff winter werd genoemd. De risico's op een dergelijke winter zijn ook ditmaal niet uitgesloten, gezien de banden van bovenstaande bank met andere nationale en internationale banken.