Dat houdt in dat de kopers van obligaties met woonkredieten als onderpand schadevergoeding kunnen gaan eisen van banken als JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Wells Fargo & Co. en Citigroup.

Die banken zijn daar onvoldoende op voorbereid, want ze hebben slechts 10 miljard dollar opzij gezet voor het terugkopen van dergelijke obligaties.

Bill Gross van Pacific Investment Management Co is van mening dat de beleggers een sterke zaak kunnen voorleggen wanneer die problemen met de foreclosures voor de rechtbank worden gebracht.

Die problemen kunnen de VS-banken uiteindelijk 200 miljard dollar gaan kosten. De zaak kan nog lang aanslepen, want rechtszaken in de Verenigde Staten duren soms jarenlang. In totaal staan voor een bedrag van 1300 miljard dollar aan mortgage-backed securities uit.

Dat houdt in dat de kopers van obligaties met woonkredieten als onderpand schadevergoeding kunnen gaan eisen van banken als JPMorgan Chase & Co., Bank of America Corp., Wells Fargo & Co. en Citigroup. Die banken zijn daar onvoldoende op voorbereid, want ze hebben slechts 10 miljard dollar opzij gezet voor het terugkopen van dergelijke obligaties. Bill Gross van Pacific Investment Management Co is van mening dat de beleggers een sterke zaak kunnen voorleggen wanneer die problemen met de foreclosures voor de rechtbank worden gebracht. Die problemen kunnen de VS-banken uiteindelijk 200 miljard dollar gaan kosten. De zaak kan nog lang aanslepen, want rechtszaken in de Verenigde Staten duren soms jarenlang. In totaal staan voor een bedrag van 1300 miljard dollar aan mortgage-backed securities uit.