Dubai World, het investeringsvehikel van het emiraat, heeft een schuldenberg van 59 miljard dollar uitstaan. Er wordt nu voor een groot deel van die schulden uitstel van betaling aangevraagd.

De vraag is of Dubai zelf nu voor een faillissement staat. De meeste analisten denken van niet, de Verenigde Arabische Emiraten - die een surplus van 13,70% van het BBP op hun lopende rekening hebben - gaan waarschijnlijk niet toestaan dat de investeringsmaatschappij uit Dubai failliet gaat.

Mark Mobius, voorzitter van Templeton Asset Management, waarschuwt dat het faillissement van Dubai een golf van andere faillissementen elders in de wereld in gang kan zetten.

Mobius verwacht dat de problemen met Dubai de katalysator kunnen worden van een algemene correctie op de financiële markten. De overdrijvingsfase was volgens Mobius bereikt.

Dubai World, het investeringsvehikel van het emiraat, heeft een schuldenberg van 59 miljard dollar uitstaan. Er wordt nu voor een groot deel van die schulden uitstel van betaling aangevraagd. De vraag is of Dubai zelf nu voor een faillissement staat. De meeste analisten denken van niet, de Verenigde Arabische Emiraten - die een surplus van 13,70% van het BBP op hun lopende rekening hebben - gaan waarschijnlijk niet toestaan dat de investeringsmaatschappij uit Dubai failliet gaat. Mark Mobius, voorzitter van Templeton Asset Management, waarschuwt dat het faillissement van Dubai een golf van andere faillissementen elders in de wereld in gang kan zetten. Mobius verwacht dat de problemen met Dubai de katalysator kunnen worden van een algemene correctie op de financiële markten. De overdrijvingsfase was volgens Mobius bereikt.