Sommige analisten vrezen voor een olievlek, de problemen zouden zich kunnen uitdeinen naar andere landen in Zuid-Amerika en vervolgens naar de rest van de wereld. Voorlopig valt van zo'n vorm van besmetting op de andere groeimarkten nog niets te merken, wel integendeel.

Ecuador plaatste deze week voor het eerst sinds het land in 2008 een obligatie, emissie die een bedrag van 3,20 miljard dollar opbracht. Ecuador is niet bepaald een veilig land, getuige de B/Caa1 rating. Ook Kenia, met een B+/B1 rating, slaagde er in om een eerste lening in euro's te plaatsen.

Sommige analisten vrezen voor een olievlek, de problemen zouden zich kunnen uitdeinen naar andere landen in Zuid-Amerika en vervolgens naar de rest van de wereld. Voorlopig valt van zo'n vorm van besmetting op de andere groeimarkten nog niets te merken, wel integendeel. Ecuador plaatste deze week voor het eerst sinds het land in 2008 een obligatie, emissie die een bedrag van 3,20 miljard dollar opbracht. Ecuador is niet bepaald een veilig land, getuige de B/Caa1 rating. Ook Kenia, met een B+/B1 rating, slaagde er in om een eerste lening in euro's te plaatsen.