De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een krimp met 0,20%. Op jaarbasis daalde het Italiaans BBP met 2,10%, waar eerder slechts een daling met 2% was berekend. Het was al het achtste kwartaal op rij dat het Italiaans BBP een daling te zien gaf.

In het eerste kwartaal was er nog een daling met 0,60% ten opzichte van het vierde kwartaal. Premier Letta heeft niet alleen met een politiek probleem af te rekenen in de vorm van Silvio Berlusconi, maar moet dus ook niet op steun van meevallende economische cijfers rekenen.

De consensusverwachting bij de analisten lag slechts op een krimp met 0,20%. Op jaarbasis daalde het Italiaans BBP met 2,10%, waar eerder slechts een daling met 2% was berekend. Het was al het achtste kwartaal op rij dat het Italiaans BBP een daling te zien gaf. In het eerste kwartaal was er nog een daling met 0,60% ten opzichte van het vierde kwartaal. Premier Letta heeft niet alleen met een politiek probleem af te rekenen in de vorm van Silvio Berlusconi, maar moet dus ook niet op steun van meevallende economische cijfers rekenen.