Het terugkerend optimisme in de Eurozone werd bevestigd door de goede cijfers van de inkoopmanagers en het ondernemersvertrouwen in Duitsland.

Ook in de Europese periferie lijken de grootste problemen achter de rug. De Spaanse centrale bank stelde het groeicijfer voor de Spaanse economie voor het eerste kwartaal positief bij naar 0,4%.

De versnelling in de groei komt overeen met de tekenen die er op wijzen dat zowel de banengroei als de consumentenbestedingen en de industriële productie in Spanje aan het toenemen zijn.

Het terugkerend optimisme in de Eurozone werd bevestigd door de goede cijfers van de inkoopmanagers en het ondernemersvertrouwen in Duitsland. Ook in de Europese periferie lijken de grootste problemen achter de rug. De Spaanse centrale bank stelde het groeicijfer voor de Spaanse economie voor het eerste kwartaal positief bij naar 0,4%. De versnelling in de groei komt overeen met de tekenen die er op wijzen dat zowel de banengroei als de consumentenbestedingen en de industriële productie in Spanje aan het toenemen zijn.