De zaken liggen iets anders met Portugal, waar de credit default swap spreads eveneens opnieuw zijn opgelopen als gevolg van de problemen met de bank Espirito Santu. De Portugese credit default swap spreads bevinden zich nu op het hoogste niveau sinds februari.

De problemen in Europa zijn verre van opgelost, eigenlijk zijn er sinds de grote bankencrisis van zes jaar geleden alleen maar lapmiddelen gebruikt om de gaten te vullen. Van een sluitende oplossing is er geen sprake, de banken blijft nog steeds in belangrijke mat afhankelijk van de evolutie van het BBP in de landen van de eurozone.

De zaken liggen iets anders met Portugal, waar de credit default swap spreads eveneens opnieuw zijn opgelopen als gevolg van de problemen met de bank Espirito Santu. De Portugese credit default swap spreads bevinden zich nu op het hoogste niveau sinds februari. De problemen in Europa zijn verre van opgelost, eigenlijk zijn er sinds de grote bankencrisis van zes jaar geleden alleen maar lapmiddelen gebruikt om de gaten te vullen. Van een sluitende oplossing is er geen sprake, de banken blijft nog steeds in belangrijke mat afhankelijk van de evolutie van het BBP in de landen van de eurozone.