De oplossing voor de Chinese crisis ligt volgens professor Stefan Duchateau voor de hand. Indien de hoge beleidsrente (nu 6%) naar een meer verantwoord niveau van 4% wordt gebracht, dan zal de industrie hieruit voldoende zuurstof kunnen onttrekken om opnieuw aansluiting te vinden bij de historisch hoge groeicijfers.

In het recente verleden kon men zich echter de vraag stellen op de Chinese overheid überhaupt wel geïnteresseerd was in een versnelling van haar industriële groei. Ze leken hun aandacht immers meer te richten op de structurele hervormingen die op lange termijn de Chinese economie beter moesten positioneren op het internationale front. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

De oplossing voor de Chinese crisis ligt volgens professor Stefan Duchateau voor de hand. Indien de hoge beleidsrente (nu 6%) naar een meer verantwoord niveau van 4% wordt gebracht, dan zal de industrie hieruit voldoende zuurstof kunnen onttrekken om opnieuw aansluiting te vinden bij de historisch hoge groeicijfers. In het recente verleden kon men zich echter de vraag stellen op de Chinese overheid überhaupt wel geïnteresseerd was in een versnelling van haar industriële groei. Ze leken hun aandacht immers meer te richten op de structurele hervormingen die op lange termijn de Chinese economie beter moesten positioneren op het internationale front. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.