Frankrijk en Duitsland zullen vermoedelijk ook hinder ondervinden van een afnemende export, vooral van luxeproducten, aangezien de Aziatische groei afkoelt.

Steen Jakobsen, hoofdeconoom en CIO van Saxo Bank, gaf de volgende toelichting: "De EU-lidstaten hebben verrassend veel politieke solidariteit aan de dag gelegd in de afgelopen paar jaar van de EU-crisis, maar het electoraat begint zijn geduld te verliezen en EU-sceptische partijen rukken flink op, iets dat de gevestigde partijen moeten erkennen. Daarnaast hebben we het eeuwige probleem dat de EU een volslagen gebrek heeft aan een gezond economisch fundament dat op de lange termijn gericht is. Op dit moment, begin 2014, is de zelfgenoegzaamheid van de EU nog nooit zo groot geweest, terwijl reële politieke en electorale wanorde op het punt staat zich te doen gevoelen."

Frankrijk en Duitsland zullen vermoedelijk ook hinder ondervinden van een afnemende export, vooral van luxeproducten, aangezien de Aziatische groei afkoelt. Steen Jakobsen, hoofdeconoom en CIO van Saxo Bank, gaf de volgende toelichting: "De EU-lidstaten hebben verrassend veel politieke solidariteit aan de dag gelegd in de afgelopen paar jaar van de EU-crisis, maar het electoraat begint zijn geduld te verliezen en EU-sceptische partijen rukken flink op, iets dat de gevestigde partijen moeten erkennen. Daarnaast hebben we het eeuwige probleem dat de EU een volslagen gebrek heeft aan een gezond economisch fundament dat op de lange termijn gericht is. Op dit moment, begin 2014, is de zelfgenoegzaamheid van de EU nog nooit zo groot geweest, terwijl reële politieke en electorale wanorde op het punt staat zich te doen gevoelen."