Volgens de economen van Bank of America Merrill Lynch (BoFA) worden de problemen met de Chinese overheidsschulden overschat. Ze ramen het totaal bedrag aan lokale overheidsschulden op ongeveer 15.000 tot 16.000 miljard renminbi, omgerekend 2500 tot 2600 miljard dollar.

Dat stemt overeen met een debt-to-GDP ratio van 30%, wat nog steeds relatief laag mag worden genoemd. Wanneer ook rekening wordt gehouden met de schulden van de centrale overhead, dan loopt de debt-to-GDP ratio op tot in de buurt van 50%. Zelfs dat percentage wordt door BoA als relatief gezond ervaren.

Volgens de economen van Bank of America Merrill Lynch (BoFA) worden de problemen met de Chinese overheidsschulden overschat. Ze ramen het totaal bedrag aan lokale overheidsschulden op ongeveer 15.000 tot 16.000 miljard renminbi, omgerekend 2500 tot 2600 miljard dollar. Dat stemt overeen met een debt-to-GDP ratio van 30%, wat nog steeds relatief laag mag worden genoemd. Wanneer ook rekening wordt gehouden met de schulden van de centrale overhead, dan loopt de debt-to-GDP ratio op tot in de buurt van 50%. Zelfs dat percentage wordt door BoA als relatief gezond ervaren.