Bij de publicatie van de kwartaalcijfers bleek dat de verkopen van Windows en Office met respectievelijk 11 en 3% zijn gestegen.

Dat kon gebeuren ondanks een wereldwijde terugval van de verkopen van pc's dankzij het feit dat veel gebruikers een update deden van oudere versies van hun software.

Volgens het bedrijf zelf heeft al 60% de overstap gezet naar Windows7, zodat van die switch naar Windows8 geen wonderen moeten worden verwacht.

Opvallend was dat Microsoft geen verkoopcijfers gaf van de Surface tablet, die het naar eigen zeggen nochtans goed had gedaan tijdens het eerste kwartaal dat het verkrijgbaar was.

Een mogelijk populairdere versie van Surface komt pas in februari op de markt. Het probleem van Microsoft is eigenlijk hetzelfde als dat van Apple: een dringende behoefte aan nieuwe producten.

Bij de publicatie van de kwartaalcijfers bleek dat de verkopen van Windows en Office met respectievelijk 11 en 3% zijn gestegen. Dat kon gebeuren ondanks een wereldwijde terugval van de verkopen van pc's dankzij het feit dat veel gebruikers een update deden van oudere versies van hun software. Volgens het bedrijf zelf heeft al 60% de overstap gezet naar Windows7, zodat van die switch naar Windows8 geen wonderen moeten worden verwacht. Opvallend was dat Microsoft geen verkoopcijfers gaf van de Surface tablet, die het naar eigen zeggen nochtans goed had gedaan tijdens het eerste kwartaal dat het verkrijgbaar was. Een mogelijk populairdere versie van Surface komt pas in februari op de markt. Het probleem van Microsoft is eigenlijk hetzelfde als dat van Apple: een dringende behoefte aan nieuwe producten.