GMAC biedt institutionele beleggers aan om uitstaande niet-achtergestelde obligaties in te kopen tegen 55% van de nominale waarde. Beleggers die dat niet willen kunnen ook opteren voor omwisseling in een combinatie van nieuwe obligaties en preferente aandelen.

Opvallend in het plan van GMAC is volgens ABN Amro dat de zogenaamde SmartNotes van dit aanbod worden uitgesloten. SmartNotes zijn vooral geplaatst bij particuliere beleggers.

Er is dan ook een storm van protest opgestoken tegen de plannen van GMAC. De laatste beurskoersen voor de GMAC-obligaties laten deze ongelijkheid zien. SmartNotes noteren rond de 15% van hun nominale waarde, terwijl de overige GMAC-obligaties afhankelijk van de looptijd meer dan 10 procentpunten hoger noteren.

GMAC heeft gezegd dat de kans op faillissement significant is als het herstructureringsplan niet voor de jaarultimo is geëffectueerd. GMAC is voor 51% in handen van Cerberus en voor 49% van GM. Uitstaande schulden van GMAC hebben een creditrating van CC. ABN Amro heeft een neutraal advies voor het aandeel GM.

GMAC biedt institutionele beleggers aan om uitstaande niet-achtergestelde obligaties in te kopen tegen 55% van de nominale waarde. Beleggers die dat niet willen kunnen ook opteren voor omwisseling in een combinatie van nieuwe obligaties en preferente aandelen. Opvallend in het plan van GMAC is volgens ABN Amro dat de zogenaamde SmartNotes van dit aanbod worden uitgesloten. SmartNotes zijn vooral geplaatst bij particuliere beleggers. Er is dan ook een storm van protest opgestoken tegen de plannen van GMAC. De laatste beurskoersen voor de GMAC-obligaties laten deze ongelijkheid zien. SmartNotes noteren rond de 15% van hun nominale waarde, terwijl de overige GMAC-obligaties afhankelijk van de looptijd meer dan 10 procentpunten hoger noteren. GMAC heeft gezegd dat de kans op faillissement significant is als het herstructureringsplan niet voor de jaarultimo is geëffectueerd. GMAC is voor 51% in handen van Cerberus en voor 49% van GM. Uitstaande schulden van GMAC hebben een creditrating van CC. ABN Amro heeft een neutraal advies voor het aandeel GM.