De ECB kan volgens Verstraete zijn rol van last resort van de eurozone onmogelijk kunnen blijven vervullen. De immunisatie van de aangekochte staatsobligaties is alleen mogelijk wanneer die hun waarde behouden, wat niet het geval is.

Problemen bij de Duitse banken gaan de ECB uiteindelijk dwingen om geld te printen, waarbij het deflatiegevaar als argument kan worden gebruikt. Van inflatie is namelijk geen gevaar.

Wat de banken betreft: de gezonde banken hebben het meeste overheidsobligaties uit de Europese periferie gekocht en lopen dus het meeste risico's. Het betreft Duitse, Franse en Belgische banken.

De ECB kan volgens Verstraete zijn rol van last resort van de eurozone onmogelijk kunnen blijven vervullen. De immunisatie van de aangekochte staatsobligaties is alleen mogelijk wanneer die hun waarde behouden, wat niet het geval is. Problemen bij de Duitse banken gaan de ECB uiteindelijk dwingen om geld te printen, waarbij het deflatiegevaar als argument kan worden gebruikt. Van inflatie is namelijk geen gevaar. Wat de banken betreft: de gezonde banken hebben het meeste overheidsobligaties uit de Europese periferie gekocht en lopen dus het meeste risico's. Het betreft Duitse, Franse en Belgische banken.