Die ratio stond in november (de laatste maand waarvoor cijfers bekend zijn) op 11,38%, ten opzichte van nog 11,23% in oktober.

Er is in totaal sprake van een bedrag van 191,63 miljard euro aan probleemkredieten, of een toename van 2,01 miljard euro ten opzichte van de maand voordien.

Uiteraard betreft het grotendeels probleemkredieten die betrekking hebben op de vastgoedmarkt.

Steeds meer Spanjaarden kunnen hun woonkredieten niet meer afbetalen, een evolutie die gepaard gaat met een forse stijging van het aantal werklozen.

Spanje heeft al 40 miljard euro ontvangen voor het redden van de banksector van een kredietlijn van in totaal 100 miljard euro. Mogelijk zal die kredietlijn nog verder aangesproken moeten worden.

Die ratio stond in november (de laatste maand waarvoor cijfers bekend zijn) op 11,38%, ten opzichte van nog 11,23% in oktober. Er is in totaal sprake van een bedrag van 191,63 miljard euro aan probleemkredieten, of een toename van 2,01 miljard euro ten opzichte van de maand voordien. Uiteraard betreft het grotendeels probleemkredieten die betrekking hebben op de vastgoedmarkt. Steeds meer Spanjaarden kunnen hun woonkredieten niet meer afbetalen, een evolutie die gepaard gaat met een forse stijging van het aantal werklozen. Spanje heeft al 40 miljard euro ontvangen voor het redden van de banksector van een kredietlijn van in totaal 100 miljard euro. Mogelijk zal die kredietlijn nog verder aangesproken moeten worden.