Volgens Bloomberg slagen steeds meer bedrijven er niet meer in om hun kredieten af te betalen. Dat heeft te maken met de economische groeivertraging. De tijd lijkt namelijk voorbij dat de Chinese economie aan een bijna onvoorstelbaar hoog tempo blijft groeien.

Die probleemkredieten gaven de koers van de Chinese yuan een nieuwe oplawaai, de munt is teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen 19 maanden. Het ziet er bovendien niet naar uit dat de koersval bij de yuan ten einde is, iets wat vooral de Amerikanen niet zal bevallen.

Volgens Bloomberg slagen steeds meer bedrijven er niet meer in om hun kredieten af te betalen. Dat heeft te maken met de economische groeivertraging. De tijd lijkt namelijk voorbij dat de Chinese economie aan een bijna onvoorstelbaar hoog tempo blijft groeien. Die probleemkredieten gaven de koers van de Chinese yuan een nieuwe oplawaai, de munt is teruggevallen tot een dieptepunt voor de afgelopen 19 maanden. Het ziet er bovendien niet naar uit dat de koersval bij de yuan ten einde is, iets wat vooral de Amerikanen niet zal bevallen.