In de afgelopen 90 dagen is er nog meer dan 100 miljard dollar aan non-performing loans (NPLs) bijgekomen. Die NPLs worden door de Europese Centrale Bank gedefinieerd als kredieten waarvoor in de afgelopen 90 dagen geen terugbetalingen meer werden gedaan.

Eind vorig jaar stonden er nog maar voor een bedrag van 1190 miljard euro aan probleemkredieten uit, tegenover 1090 miljard dollar in 2011. Vooral in de landen in de Zuid-Europese periferie - Italië, Spanje, Griekenland - hebben een sterke groei van de probleemkredieten laten zien.

In de afgelopen 90 dagen is er nog meer dan 100 miljard dollar aan non-performing loans (NPLs) bijgekomen. Die NPLs worden door de Europese Centrale Bank gedefinieerd als kredieten waarvoor in de afgelopen 90 dagen geen terugbetalingen meer werden gedaan. Eind vorig jaar stonden er nog maar voor een bedrag van 1190 miljard euro aan probleemkredieten uit, tegenover 1090 miljard dollar in 2011. Vooral in de landen in de Zuid-Europese periferie - Italië, Spanje, Griekenland - hebben een sterke groei van de probleemkredieten laten zien.