Niemand spreekt nog over veilingen van Spaanse overheidsobligaties die maar moeizaam zouden verlopen, de obligatierente is teruggevallen tot min of meer normale niveaus. Maar dat betekent nog niet dat de structurele problemen van het land zijn opgelost, wel integendeel.

Die structurele problemen situeren zich op de eerste plaats bij de banken. De probleemkredieten bij de Spaanse banken bevinden zich op het hoogste niveau in 50 jaar. Van alle uitstaande kredieten is 11,61% van dubieuze kwaliteit en het is van 1962 geleden dat dit percentage nog zo hoog was.

Niemand spreekt nog over veilingen van Spaanse overheidsobligaties die maar moeizaam zouden verlopen, de obligatierente is teruggevallen tot min of meer normale niveaus. Maar dat betekent nog niet dat de structurele problemen van het land zijn opgelost, wel integendeel. Die structurele problemen situeren zich op de eerste plaats bij de banken. De probleemkredieten bij de Spaanse banken bevinden zich op het hoogste niveau in 50 jaar. Van alle uitstaande kredieten is 11,61% van dubieuze kwaliteit en het is van 1962 geleden dat dit percentage nog zo hoog was.