Dat is alleszins de mening van Robert Pozen, Chairman van MFS Investment Management. Volgens Pozen waren Fannie en Freddie politiek te volatiel om af te handelen en werden zodoende niet in de wet opgenomen.

Toch is dringend ingrijpen volgens hem noodzakelijk. Fannie Mae rapporteerde een verlies van 8 miljard over het eerste kwartaal, maar het totale kostenplaatje liep op tot meer dan 100 miljard dollar.

Die 8 miljard dollar is volgens Pozen maar een druppel in een grote emmer water. Anderzijds geeft hij toe dat het in de huidige omstandigheden moeilijk is om een oplossing uit te werken.

Dat is alleszins de mening van Robert Pozen, Chairman van MFS Investment Management. Volgens Pozen waren Fannie en Freddie politiek te volatiel om af te handelen en werden zodoende niet in de wet opgenomen. Toch is dringend ingrijpen volgens hem noodzakelijk. Fannie Mae rapporteerde een verlies van 8 miljard over het eerste kwartaal, maar het totale kostenplaatje liep op tot meer dan 100 miljard dollar. Die 8 miljard dollar is volgens Pozen maar een druppel in een grote emmer water. Anderzijds geeft hij toe dat het in de huidige omstandigheden moeilijk is om een oplossing uit te werken.