Griekenland, Ierland en Portugal zijn namelijk vanwege hun relatief geringe omvang nog te redden, maar in het geval van Spanje ligt dat toch al iets anders. Daarom kan het misschien geen kwaad om vooruit te kijken.

Jacques Cailloux, chief European economist bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Londen, is van mening dat het probleem van Spanje NU moet aangepakt worden. Wanneer te lang wordt geaarzeld, kan het te laat zijn.

Het risico op een verdere besmetting is te lang onderschat geworden, aldus Cailloux. Het is echter wel degelijk aanwezig, zoals recent is gebleken. De ECB zal in de toekomst nog vaker geconfronteerd worden met stabilisiteitsrisico's.

Griekenland, Ierland en Portugal zijn namelijk vanwege hun relatief geringe omvang nog te redden, maar in het geval van Spanje ligt dat toch al iets anders. Daarom kan het misschien geen kwaad om vooruit te kijken. Jacques Cailloux, chief European economist bij Royal Bank of Scotland Group Plc in Londen, is van mening dat het probleem van Spanje NU moet aangepakt worden. Wanneer te lang wordt geaarzeld, kan het te laat zijn. Het risico op een verdere besmetting is te lang onderschat geworden, aldus Cailloux. Het is echter wel degelijk aanwezig, zoals recent is gebleken. De ECB zal in de toekomst nog vaker geconfronteerd worden met stabilisiteitsrisico's.